Taş kırma tesisiyle 6 ayda 17 milyon tasarruf sağlandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Taş Kırma ve Eleme Tesisi ile Büyük Tasarruf Sağladı

KOCAELİ (İGFA) – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kıyırlı’da kurduğu Taş Kırma ve Eleme Tesisi ile yol yapım, bakım ve onarım projelerinde önemli bir fark yaratıyor. Avrupa Birliği standartlarına uygun olarak inşa edilen tesiste 6 ayda 97 bin 048 ton mıcır üretildi ve 17 milyon 468 bin TL tasarruf sağlandı.

Çevreye Duyarlı ve Yerli Üretim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Körfez Kıyırlı’da dünya standartlarına uygun, çevreye duyarlı ve yüzde 100 yerli üretimle kurulan taş kırma ve eleme tesisinde asfalt malzemesi üretiyor. Tesiste, asfalt ve yol yapımında kullanılan çeşitli boyutlardaki malzemeler saatte 400 ton kapasiteyle üretiliyor.

Üretilen malzemeler CE belgeli toz indirgeme sistemiyle hava kirliliğini minimum seviyeye indiriyor. Tesiste sıcak asfalt ve altyapı çalışmaları için ideal olan mıcır üretilirken, 8 farklı tip agrega malzemesi asfalt ve yol yapımı için kullanılıyor.

Son Teknoloji ve Yüksek Verimlilik

63 milyon ton rezervli taş ocağından getirilen cevher taşları, tesise ulaştığında son sistem teknolojiyle kırılıyor ve farklı boyutlarda ayrıştırılıyor. Bu malzemeler İzmit Solaklar Asfalt Şantiyesi’nde sıcak asfalt üretiminde ve soğuk asfalt üretiminde kullanılıyor.

Ekonomik ve Zamanında Temin

Taş Kırma ve Eleme Tesisi, asfalt plenti ve yol projelerinde malzemelerin ekonomik ve zamanında temin edilmesini sağlayarak hammadde fiyatlarındaki artışlar ve tedarik zinciri sorunlarını azaltıyor. Bu durum projelerin verimliliğini artırırken maliyetleri düşürüyor.

Güneş Enerjisi ile Daha Büyük Tasarruf

Tesiste planlanan Güneş Enerji Sistemi (GES) sayesinde güneş enerjisinden elektrik üretilmesi hedefleniyor. GES’in faaliyete geçmesiyle üretimde daha büyük bir tasarruf sağlanması bekleniyor.

Related Posts

Satın aldığı eve taşınmak isteyince hayatının şokunu yaşadı! 3+1 diye aldığı ev 1+1 çıktı

Almanya’da yaşayan Mehmet Ü., Ankara’da bulunan ve internetteki ilanda 140 metrekare olduğu belirtilen 3+1 daireyi, bir yakınına vekalet vererek 2021 yılında satın aldı. Aldığı eve taşınmak isteyen Mehmet Ü., gördükleri karşısında hayatının şokunu yaşadı. İşte detaylar…

Veriler ortaya koydu: Tapuya bir yılda yüzde 116 oranında zam!

Yılbaşında yapılan yüzde 44 zamla 822 liradan 1183 liraya çıkarılan tapu döner sermaye gösterge ücreti 1 Mayıs’tan geçerli olmak üzere 1774 liraya yükseltildi. Yapılan bu yeni zamla tapudaki döner sermaye yükü bir yılda yüzde 116 zamlandı.

40 gün içinde uçurum gibi fark: Borsada milyarlar buhar oldu

Yurt içindeki siyasi gerilim ekonomiyi alt üst etmeye devam ediyor. Bu durum ülkede yaklaşık 7-8 milyon kişinin birikimini değerlendirmek için kullandığı Borsa İstanbul’a da yansıdı.

SSB Başkanı Görgün: Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Kıbrıs Barış Harekatı’ndan sonra kurulan Türk savunma şirketlerinin dünyanın sayılı şirketleri arasına girdiklerini belirterek, “Dünyanın 180 ülkesine ihracat yapan bir sektör haline geldik.” dedi.

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir