Ayıplı mallar heyetten döndü

2 milyon 66 bin kişi, son 5 yılda finansal hizmetler, tatil paketi-tur, abonelik, mesafeli satışlar ve fiyat etiketi gibi işlemlerde satın aldığı ürünlerinin ayıplı ya da hatalı olduğunu düşünerek tüketici hakem heyetlerine gitti. Şikayetleri heyetler karara bağladı.

YÜZDE 30 ARTIŞ SAĞLANDI

Önceki 5 yılda tüketici hakem heyetlerine ortalama 413 bin başvuru gelirken, başvurular 2024 yılında yüzde 30 artarak 512 bin 59’a çıktı. Önceki yıldan devreden başvurular ile beraber toplamda 2024 yılında 534 bin 364 uyuşmazlık karara bağlandı ve bu alanda yeni bir rekor kırıldı.

BAŞVURULAR E-DEVLET’TEN

Tüketici hakem heyetlerine başvuruların yaklaşık yüzde 67’si e-Devlet üzerinden gerçekleştirildi. Bunun yanısıra ayıplı mal sattığı konusunda şikayet edilen 77 e-ticaret firmasının 75’ine mesafeli satış kurallarına uymadığı tespit edilerek 276 milyon 212 bin TL para cezası kesilirken 2 firmanın da internetten satışına erişim engeli getirildi.

14’Ü DOLANDIRICI ÇIKTI

İnternet üzerinden satışı yapılan 2 milyon 66 bin mal ve hizmet satışından 14 tanesinde ise dolandırıcılık olduğu ortaya çıktı. Tüketici hakem heyeti bu gibi dolandırıcılık faaliyetlerini ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarına iletti.

Related Posts

İhracat birim değer endeksi nisanda arttı

İhracat birim değer endeksi, nisanda yıllık bazda yüzde 3,3, ithalat birim değer endeksi yüzde 1,1 artış gösterdi.

3 özel gıda laboratuvarına 2,4 milyon liralık ceza

Rekabet Kurulu, analiz ücretlerini birlikte belirleyip bilgi paylaşımı yaparak rekabeti ihlal ettiği tespit edilen üç özel gıda laboratuvarına toplamda yaklaşık 2,4 milyon TL para cezası verdi.

6 milyar dolar ihracat hedefi

Endüstriyel mutfak ekipmanları alanında Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ise ikinci büyük fuarı olan HOSTECH by TUSİD, tüm dünyadan ve Türkiye’den en büyük toptancıları ve satın almacıları İstanbul’da buluşturdu.

Altın fiyatlarında yeni rekor mu geliyor? Uzman isimden dikkat çeken tahmin!

Altın fiyatları küresel gelişmelerin etkisiyle yeniden yükselişe geçti. Uzmanlar, piyasalardaki belirsizliklere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor. Yatırımcılar için yeni stratejiler öne çıkıyor.

İran-İsrail savaşı küresel piyasaları sarstı: Petrol yükseldi, borsalar düştü

Orta Doğu’da artan jeopolitik gerilim, piyasalarda risk algısını tırmandırdı. Brent petrol dört gündür yükselirken, savunma ve enerji hisseleri değerlendi, Avrupa borsaları geriledi, yatırımcılar temkinli pozisyon aldı. Gözler şimdi hem G7 zirvesinde hem de Merkez Bankası’nın açıklayacağı ödemeler dengesi verilerinde.

Türkiye’de borsa dip yaparken, savaşta olan İsrail’in borsası artıya geçti

Cuma gecesi İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan çatışmalar, uluslararası piyasalarda büyük yankı uyandırdı. Jeopolitik risklerin artmasıyla birlikte Borsa İstanbul’da sert düşüşler görülürken, çatışmanın ardından ilk kez işlemlere açılan Tel Aviv Borsası artıya geçti.