Bakan Bayraktar’dan Enerji İthalatını Azaltma Vurgusu

Enerji Bakanı Bayraktar: Türkiye’nin Yurt İçi Petrol Üretimi 130 Bin Varili Aşmış Durumda

Ekonomi Yönetimi, Giresun’da Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Eylem Planı Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı sonrasında gazetecilerle bir araya geldi. Bakan Bayraktar, enerji politikası çerçevesinde yapılan çalışmaları anlattı. Türkiye’deki yurt içi petrol üretiminin 130 bin varili aştığını ve yeni keşif sahalarıyla çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Diyarbakır’da Petrol ve Trakya’da Gaz Potansiyeli

Geçen ay Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, Diyarbakır ve Trakya’da petrol ve gaz arama faaliyetlerine yönelik bir ortaklık kurdu. Bayraktar, bu alandaki stratejik hedeflerini paylaşarak, 2025 yılına kadar sahaya gireceklerini ve yeni üretimler gerçekleştireceklerini açıkladı.

Diğer ülkelerle olan işbirliklerine de değinen Bakan Bayraktar, Bulgaristan ve Macaristan ile yakın zamanda yeni anlaşmalar imzalanacağını ifade etti. Ayrıca Türkmenistan’dan ilk kez gaz alımının gerçekleştiğini ve Libya ile de yeni anlaşmalar yapmayı planladıklarını belirtti.

LNG Alanında İşbirliği ve Ticaret Artabilir

Enerji alanında ithalatı azaltmaya odaklandıklarını vurgulayan Bayraktar, Türkiye’nin enerji kaynaklarını çeşitlendirerek ithalatı düşürmeyi hedeflediklerini belirtti. Özellikle LNG alanında yeni işbirlikleri ve ticaret olanaklarının artmasıyla maliyetlerin düşürülebileceğini dile getirdi.

Related Posts

Türkiye’de emek krizi: Çalışmak yetmiyor, emek değersizleşiyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde binlerce yurttaşın alanlarda ses yükselttiği en önemli şeylerden biri, gelir dağılımındaki adaletsizlik oldu. Ekonomist Arda Tunca gazetemize yaptığı değerlendirmede ‘Emek, sistematik biçimde değersizleşiyor.’ dedi.

Piyasalarda gün ortası – 2 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1 değer kazanarak 9.169,54 puana yükselirken, en çok işlem gören hisseler belli oldu.

Gıda enflasyonu nisanda da tırmandı: Yıllık artış yüzde 30’u aştı

TEPAV’ın Gıda Fiyat Endeksi’ne göre nisan ayında gıda fiyatları yüzde 2,68 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 30’u aşarken, TÜRK-İŞ ve İTO verileri de sofralardaki yükün katlandığını ortaya koydu. En çok pahalanan ürünler arasında karnabahar, limon ve roka yer aldı.

CEO ücretleri, çalışanların maaşlarını 56’ya katladı

Oxfam’ın yaptığı analize göre, küresel ekonomideki CEO maaşları 2024 yılında reel olarak yüzde 50 artarak 4,3 milyon dolara ulaştı. Ortalama çalışan ücretlerinde ise yüzde 1 bile artış yaşanmadı.

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj oranlarında değişiklik yapılmadı, uygulamanın süresi uzatıldı. Mevduat, devlet tahvili ve kira sertifikalarındaki mevcut oranlar 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan mısır ithalatına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı mısır üretiminin, tüketimi karşılamada yetersiz kalması nedeniyle azami 1 milyon ton için 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ithalatta tarife kontenjanı açıldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir