Kartalkaya’daki Yangın Sonrası Turizm Krizi: Yangın, Doluluk Oranlarını Yüzde 15’e Düşürdü

Bolu’da Turizm Sektörü İçin Çalıştay Düzenlendi

Kartalkaya Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciası, Bolu turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Geçmiş yıllarda yüksek doluluk oranlarına sahip olan oteller, bu yılın Ramazan Bayramı’nda yalnızca %15 doluluk yaşadı. Bu durum üzerine tüm kurumlar harekete geçerek bir turizm çalıştayı düzenledi.

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciaları sonrası, bölgede turizm sektörü büyük bir darbe aldı. Bu durumun etkilerini azaltmak adına yapılan turizm çalıştayına Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı.

Bolu her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlıyor, 10 bin yatak kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak yangın sonrası otel doluluk oranlarının %90’lardan %15’lere gerilediği belirtildi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan anket çalışmasında, 200 otelde gerçekleştirilen anketler neticesinde sektör temsilcilerinin dokuz ana başlıkta toplandığı ortaya çıktı.

BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, açılış konuşmasında “Bolu, 2 milyon turisti ağırlayan bir kent. Turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık %25’ini oluşturuyor. Ancak yangın sonrası turizm sektörünün bu şekilde etkilenmesi endişe verici. En son Ramazan Bayramı’nda yüksek doluluk oranlarından %15’lere geriledik. Durumun aciliyetini göz önünde bulundurarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin tespiti için bir yıl süre isteyerek, “Zaman kazanmamız gerekiyor. Turizm Bakanlığı’nın konaklama tesislerindeki riskleri belirleyip bir master plan hazırlamak için bir yıl süre vermesi durumunda, eksiklerimizi gidererek süreci durdurabiliriz” ifadelerini kullandı. – BOLU

Related Posts

Türkiye’de emek krizi: Çalışmak yetmiyor, emek değersizleşiyor

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde binlerce yurttaşın alanlarda ses yükselttiği en önemli şeylerden biri, gelir dağılımındaki adaletsizlik oldu. Ekonomist Arda Tunca gazetemize yaptığı değerlendirmede ‘Emek, sistematik biçimde değersizleşiyor.’ dedi.

Piyasalarda gün ortası – 2 Mayıs 2025

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1 değer kazanarak 9.169,54 puana yükselirken, en çok işlem gören hisseler belli oldu.

Gıda enflasyonu nisanda da tırmandı: Yıllık artış yüzde 30’u aştı

TEPAV’ın Gıda Fiyat Endeksi’ne göre nisan ayında gıda fiyatları yüzde 2,68 arttı. Yıllık bazda enflasyon yüzde 30’u aşarken, TÜRK-İŞ ve İTO verileri de sofralardaki yükün katlandığını ortaya koydu. En çok pahalanan ürünler arasında karnabahar, limon ve roka yer aldı.

CEO ücretleri, çalışanların maaşlarını 56’ya katladı

Oxfam’ın yaptığı analize göre, küresel ekonomideki CEO maaşları 2024 yılında reel olarak yüzde 50 artarak 4,3 milyon dolara ulaştı. Ortalama çalışan ücretlerinde ise yüzde 1 bile artış yaşanmadı.

Yatırımcılar dikkat: Stopaj oranında karar belli oldu!

Stopaj oranlarında değişiklik yapılmadı, uygulamanın süresi uzatıldı. Mevduat, devlet tahvili ve kira sertifikalarındaki mevcut oranlar 31 Temmuz 2025’e kadar geçerli olacak.

Ticaret Bakanlığı’ndan mısır ithalatına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı mısır üretiminin, tüketimi karşılamada yetersiz kalması nedeniyle azami 1 milyon ton için 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ithalatta tarife kontenjanı açıldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir